По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Силвия Н., подсъдима за държане на под 1 грам метамфетамин

15 Април 2019 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Силвия Н. Тя е подсъдима за това, че на 24.03.2019 г. в гр. Бургас, на ъгъла между ул.„Индустриална“ и ул.„Вая“ държала в себе си без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество – метамфетамин с тегло 0.989 гр. (на стойност 24 лв.) – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

Наркотичното вещество е открито при извършена проверка на подсъдимата от страна на служители на ОД на МВР – Бургас.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. На Силвия Н. е наложена и „глоба“ от 2 000 лв.

Със същата присъда е приведено в изпълнение и предходно условно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ спрямо Силвия Н. Тя е била призната за виновна за извършено от нея документно престъпление. Така, ако присъдата влезе в сила Силвия Н. ще трябва да изтърпи наказание от 3 години ефективно „лишаване от свобода“.

Наказателното дело е преминало по реда на бързото производство. Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.