По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“ на Ангел А., подсъдим за противозаконно подпомагане на 21 чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона

14 Септември 2018 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“ на Ангел А. Той е подсъдим за това, че на 01.10.2016г. по главен път от гр.Приморско до гр.Бургас и в гр.Бургас, в съучастие като съизвършител с Е.С., с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал, като превозвал 21 чужди граждани, да преминават в страната в нарушение на закона, чрез извършване на превоз към вътрешността на страната, като деянието е извършено чрез използването на моторно превозно средство – престъпление по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5, вр.чл.281, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

На Ангел А. е наложена и „глоба“ в размер на 5 000 лв. Съдът е постановил и да бъде отнето в полза на държавата моторното превозно средство (лекотоварен автомобил, марка „Крайслер“, модел „Вояджър“).

Съдът е привел в изпълнение и предходна осъдителна присъда на Ангел А., постановена му за ползване на платежен инструмент без съгласието на собственика му, по която на Ангел А. е наложено условно наказание от 16 месеца „лишаване от свобода“. Така подсъдимият ще изтърпи общо ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.