Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Милко К., обвинен в противозаконно проникване в чуждо моторно превозно средство и кражба

11 Септември 2018 г.

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Милко К. Той е обвинен за това, че на 09.09.2018г. в гр. Бургас, противозаконно проникнал в чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, без съгласието на собственика му – престъпление по чл.346 б от НК.

Той е обвинен и за това, че на 09.09.2018г. в гр.Бургас, при условията на реална съвкупност с горепосоченото деяние и в условията на опасен рецидив , от  същия лек автомобил, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот  - взломяване на ключалка на предна дясна врата на автомобила  и чрез използване на техническо средство  - отвертка, отнел чужди движими вещи – сумата от 35лв., от владението на собственика им, без негово съгласие и с намерение  противозаконно да ги присвои –престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал., т.3 и т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Очаква се Районен съд – Бургас да насрочи заседанието си.