Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Бургас за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на опасен рецидивист за причиняване на средна телесна повреда

20 Май 2016 г.

На 19.05.2016 г., по искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Владимир Р. на 37 години – за престъпление по чл. 131а, вр. чл.129 ал.1 б.“а“ и „б“ от НК .

Припомняме, че  Владимир Р. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан по досъдебно производство за това, че на 12.05.2016г. в гр.Бургас , до Бургаска опера ,при условията на „опасен рецидив“ ,чрез нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата,причинил на А.К. на 26г.,средна телесна повреда,изразяваща се в счупване на долна челюст и счупване на 12-ти зъб,което довело да трайно затруднение на дъвченето и говорено -  престъпление по чл. 131а, вр. чл.129 ал.1 б.“а“ и „б“ от НК.

След извършване на престъплението Владимир Р. е бил установен от органите на ОДМВР-Бургас и задържан за до 72 часа с постановление на прокурор от Районна Прокуратура Бургас.

Владимир Р. до момента е осъждан общо 11/единадесет/ пъти за различни престъпления-грабежи,кражби,вещно укривателство,хулиганство.Последното му наложено наказание от 2г. и 8 месеца /две години и осем месеца/ лишаване от свобода е изтърпяно на 30.01.2013г.

За настоящото извършено деяние по чл.131а от НК ,на Владимир Р. може да бъде наложено наказание от 5/пет/ до 12/дванадесет/ години лишаване от свобода.

РС Бургас прие доводите на държавното обвинение, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Разследването по делото продължава .

Говорител на БРП:

/Христо Колев/