Софийска районна прокуратура обвини мъж за нанасяне на две леки телесни повреди на жена и закана с убийство в условията на домашно насилие

1 Декември 2023 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 38-годишен мъж за нанасяне на телесни повреди и закана с убийство в условията на домашно насилие.

На 29.09.2023 г. в гр. Нови Искър, обвиняемият В.С. ударил с шамар по лицето Д.С. След това я удрял с юмрук в областта на лявата ръка и главата, в следствие на ударите причинил на жената две леки телесни повреди. Деянията са извършени в условията на домашно насилие и продължавано престъпление.  

На неустановена дата през март 2023 г. обвиняемият В.С. се заканил с убийство на жената.

Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. С постановление на наблюдаващ прокурор В.С. беше задържан за срок до 72 часа.

Наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.