По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор мъж, измамил непълнолетно момиче

20 Юни 2022 г.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 65-годишен мъж, измамил непълнолетно момиче.

На 05.09.2020 г. между 13,30 и 14,30 часа в парк в кв. “Орландовци“, гр. София, обвиняемият П.П. излъгал непълнолетната Д.А., че бил цирков артист и че ако му даде колелото си ще й покаже цирков номер. Момичето се доверило на обвиняемия и му далo колелото си. Известно време той карал бавно до нея, изведнъж засилил скоростта и избягал с колелото. По този начин причинил на момичето имотна вреда в размер на 668,76 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като П.П. е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно за тежко умишлено престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 211, пр. 2, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, който сочат П.П. за автор на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на П.П.  наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.