19 Май 2022 г.

По искане на Софийска районна прокуратура е задържан под стража мъж за закана с убийство и извършени хулигански действия на бензиностанция на Околовръстния път в София

Сподели

По искане на Софийска районна прокуратура 43-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за извършени хулигански действия и закана с убийство, е задържан под стража. 

На 16.05.2022 г. около 22,00 часа на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“  в гр. София, обвиняемият Ц.Й. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към И.П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М.В. и прострелял и него в левия крак. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Ц.Й. е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И.П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал „Ще ти пръсна главата“.

Състав на Софийски районен съд уважи доводите на наблюдаващия прокурор и се съгласи, че Ц.Й. може да извърши друго престъпление, затова определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.