Мъж е осъден на затвор за измама по обвинение на Софийска районна прокуратура

28 Април 2022 г.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 33-годишен мъж за измама, извършена в условията на опасен рецидив.

На 05.07.2017г. в офис на търговско дружество в гр. София, обвиняемият И.В. се представил за собственик на верига от автосервизи и убедил представител на фирма да вземе 60 бр. моторни масла, като ги плати по-късно - на уговорена от двамата дата. По този начин обвиняемият с цел да набави за себе си имотна облага, заблудил Д.Д., че ще заплати получени стоки по 2 фактури на обща стойност 7 791,99 лева, но така и не го направил.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.211, вр.  чл. 210, ал. 1, т. 3, вр. чл. 209, ал. 1 , вр. чл.29, ал.1, б.“А“ и б.“Б“ от НК. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като  И.В. е осъждан ефективно за идентично престъпление.

Софийски районен съд призна И.В. за виновен по повдигнатото му обвинение като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.