Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж и жена за извършен грабеж

19 Ноември 2021 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж и 35-годишна жена за извършен грабеж, при който е използвана сила.

На 16.11.2021 г. около 16,30 часа в ж.к. “Младост 4“, гр. София, обвиняемият К.Т., в съучастие с П.Я. като помагач, е отнел чанта, съдържаща лични вещи и паричната сума в размер на 4485,00 лева от владението на К.Й., като употребил сила за това – издърпал чантата от рамото на пострадалата.

По-голямата част от отнетата сума е оборот на фирмата, в която пострадалата работи. 3 дни преди грабежа П.Я. била на интервю за работа в гореспоменатата фирма и разпитвала кога и как се предава оборота. След това П.Я. дала подробни указания на К.Т. откъде и кога ще мине К.Й. с парите, като по този начин му помогнала да осъществи грабежа.

По време на претърсвания в дома на П.Я. са намерени 43,15 грама коноп.

Срещу К.Т. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр.ал.1 от НК. П.Я. е обвинена за съучастие в грабежа - престъпление по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.4, вр.ал.1 от НК, както и за държане на наркотични вещества - престъпление по чл.354а, ал.3,пр.2, т.1, пр.1 от НК.

Предвид възможността обвиняемите да извършат друго престъпление, прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.