Софийска районна прокуратура предаде на съд рецидивист за опит за кражба

4 Ноември 2021 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 52-годишен мъж за опит за кражба, извършен в условията на опасен рецидив.

На 23.05.2021 г. около 14,30 ч. обвиняемият Р.Г. нахлул в апартамент в ж.к. „Западен парк“ , гр. София, собственост на П.Р., с намерението да открадне чужди движими вещи. Р.Г. взел дамската чанта на пострадалата, докато тя била на терасата и тръгнал към входната врата. В този момент П.Р. влязла в стаята и видяла обвиняемия да излиза с нейната дамска чанта, в която имало пари, документи, очила и дистанционно устройство за кола. Жената извикала за помощ мъжът си и двамата заловили крадеца, а след това извикали полиция.

Срещу Р.Г. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.29, ал.1, б. „а“ и  б. „б“ във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан 4 пъти за кражба. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Делото срещу Р.Г. ще продължи в Софийски районен съд.