Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, шофирал след употреба на алкохол и причинил ПТП с пострадал

3 Ноември 2021 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 37-годишен мъж, който е шофирал след употреба на алкохол, отнел предимство на мотоциклетист и причинил пътнотранспортно произшествие с пострадал.

На 05.03.2021 г., около 16:20 ч. обвиняемият К.Д. шофирал лек автомобил марка „Пежо“ по ул.  „Източна тангента” в гр. София  и решил да завие в обратна посока, като отнел предимството на мотоциклетист, движещ се на прав път.  С това си действие обвиняемият реализирал ПТП, вследствие на което пострадал водачът на мотора  - причинена му е средна телесна повреда. Пристигналите на място полицейски служители тествали К.Д. с „Дрегер“, който показал наличие на алкохол, след това е изпратен в болница, за да му бъдат направени изследвания. Резултатите отчели, че обвиняемият е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1, 89  на хиляда.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 1, вр. чл. 343, ал. 1, б. “б”, пр. 2,  вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Станало е ясно, че обвиняемият е осъждан многократно.

Предстои делото срещу К.Д. да продължи в съда.