Софийска районна прокуратура задържа мъж за опит за грабеж, при който е използвана сила

28 Октомври 2021 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 21-годишен мъж за опит за грабеж, при който са използвани сила и заплаха.

На 26.10.21 г. около 21,20 часа в ж.к.„Младост-1”, гр. София, обвиняемият Т.В. направил опит да ограби две момчета, като употребил за това сила и заплаха – издърпал с ръка едното момче, напръскал го с лютив спрей по очите и устата, изритал го в крака и в областта на слабините, и го заплашил с думите: „Давай парите!”. След това напръскал и другото момче с лютив спрей в очите и му взел парите.

Опитът му останал недовършен, тъй като полицейски служители го задържали. Преди деянието двете момчета усетили, че Т.В. ги следи и точно преди да им се нахвърли, успели да позвънят на тел. 112 и да сигнализират за него.

Срещу Т.В. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1, вр.чл.26, ал.1, вр. чл.18, ал.1  от НК. Обвиняемият е осъждан и по време на извършване на деянието е бил в изпитателен срок.

Предвид съдебното минало на Т.В. и опасността да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.