Мъж е осъден на затвор за кражба на кола по обвинение на Софийска районна прокуратура

12 Октомври 2021 г.

49-годишен мъж е осъден на затвор за кражба на лек автомобил в условията на повторност по обвинение на Софийска районна прокуратура.

На 21.09.2018г. в гр. София, ж.к. „Хаджи Димитър“, В.С. откраднал лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Голф“ от владението на В.Т. Обвиняемият изчакал пострадалия да се отдалечи от колата си и чрез неустановено до момента техническо средство я отключил и потеглил с нея. След това я продал на пункт за вторични суровини. Деянието е извършено в условията на повторност, тъй като В.Т. 4 години преди това е осъден за идентично престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което са разпитани свидетели и направени са експертизи. Внесен е обвинителен акт в Софийски районен съд за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2 и т. 7, вр. чл.194, ал.1 от НК, вр. чл. 28, ал.1 от НК.

Обвиняемият е признал вината си и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, е осъден на „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.