Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност трима мъже за кражба на движими вещи от апартамент

23 Август 2021 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност трима мъже за престъпление по чл. 195, ал.1, т.4, вр. 1 чл. 194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

И.П., В.С. и Д.Б. са обвинени в това, че на 22.08.2021г., в ж.к. „Левски В“, гр. София, чрез използването на техническо средство – заготовка на секретен ключ за патрон на брава, и лек автомобил, марка „Ауди“, са отнели чужди движими вещи от апартамента на Г.Г., без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвоят.

Престъплението за което 44-годишният В.С., 47-годишният Д.Б. и 55-годишният И.П. са привлечени в качеството на обвиняеми, предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до десет години.

Тримата са осъждани многократно. Предвид високата обществена опасност на деянието и дейците, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа.  

Предстои утре, 24.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата.