Софийска районна прокуратура задържа мъж извършил грабеж

8 Юни 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж извършил грабеж .

На 04.06.2021 г., около 13.30 часа в гр. София,  бул. „Рожен“ в близост до № 22, обвиняемият С. Р., е отнел чужди движими вещи - 1 брой дамска чанта, съдържаща ключове за автомобил, портмоне съдържащо сумата от 50 лева, три комплекта златни бижута, състоящи се от обеци, синджири и плик съдържащ сумата от около 600,00 лева, от владението на П. Й., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от С. Р., на 20 години, който е осъждан. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои утре, 09.06.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.