Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа двама мъже, извършили грабеж в ж. к. „Сухата река“

7 Юни 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу двама мъже извършили грабеж в кв. „Сухата река“.

На 04.06.2021 г. в гр. София,  ж.к. „Сухата река“, под моста на бул. „Владимир Вазов“, преминаващ над ул. „Резбарска“, близо до бл.100 обвиняемият Г. П. в съучастие като съизвършител с обвиняемият С. К. - отнели чужди движими вещи: 1 брой мобилен телефон марка „Нокия“ и сумата от 380 лева от владението на Е. С. , с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила – обвиняемия Г. П. нанесъл няколко удара с юмруци по тялото на Е. С. , а обвиняемия С. К. го затиснал с тялото си, и също нанесъл няколко удара с ръце по тялото. Обвиняемия Г. П. нанесъл удар с камък по главата на Е. С., бръкнал в джобовете на дрехите му и отнел вещите му.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от две лица, в условията на съучастие помежду им, както и че извършителите са Г. П., на 46 години и С. К. на 60 години. Изготвено е постановление за привличането на Г. П. и С. К. към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дейците, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа.

Предстои утре, 08.06.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.