Софийска районна прокуратура задържа лице, извършило непристойни действия, и нарушило обществения ред

7 Юни 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу лице извършило непристойни действия и нарушило обществения ред.

На 06.06.2021 г., около 03.00 часа, в гр. София, ж.к. „Гоце Делчев“обвиняемият М. Д. не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, като е опитал насилствено да проникне в жилището на К. Д., и извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл множество удари с брадва по входната врата на жилището на К. Д.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по - горе деяние е М. Д., на 31 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като са му повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл.296, ал.1 от НК и по чл.325, ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.