Софийска районна прокуратура задържа лице за опит да извърши кражба на мобилен телефон от търговски център в столицата

7 Юни 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 05.06.2021 г. около 11,00 часа, в гр. София, бул. „Арсеналски“ № 2, търговски център „Парк център“ , магазин „Техномаркет“ обвиняемият Д. Д. чрез използване на техническо средство – ножица, направил опит да отнеме чужда движима вещ – мобилен телефон „Айфон 12“ на стойност 1699,00 лева, собственост на „Техномаркет България“ ЕАД, от владението на М. М. – материално отговорно лице на обекта, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои, като опитът е останал недовършен по независещи от обвиняемия Д. Д. причини.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по - горе деяние е Д. Д., на 36 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.18, ал.1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.