Софийска районна прокуратура задържа лице за опит да отнеме чужди движими вещи

2 Юни 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 31.05.2021 г., около 16.30 часа, в гр. София, бул. „Черни Връх“ №100, от магазин в търговски център обвиняемият А. Г. , чрез употреба на техническо средство, направил опит да отнеме чужди движими вещи – две якета, всяко от които на стойност 59,90 лева, на обща стойност 119, 80 лева, собственост на магазина от владението на А. К. , без нейното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от обвиняемия Г. причини.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител деянието е А. Г. , на 57 години. Г. е осъждан, като извършеното от него деяние се явява в условията на рецидив.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.18, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „А“ и б. „Б“ от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.