Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двама непълнолетни извършители на кражба

15 Юли 2020 г.

Днес, 15.07.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Алекс И. и Добри П. за това, че като непълнолетни, в съучастие, отнели чужди движими вещи, на обща стойност на 2 375,50 лева, собственост на „С.П.“ ЕООД, от владението на П.А., без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят -престъпление по чл. 194, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 07.07.2019 г., след 01.46 ч., обвиняемите Алекс И. и Добри П. се намирали пред ресторант в гр. София, стопанисван от „С.П.“ ЕООД, с управител П.А. Обвиняемите забелязали, че служителя на нощната охрана – Ц.Д., спи и решили да влязат в заведението, за да видят дали вътре има парични средства или други ценни вещи, които могат да вземат за себе си. Алекс И. и Добри П. влезли в заведението и се насочили към кухненското помещение на ресторанта. Там видели метална каса с код, оставена на рафт и решили да я вземат със себе си, тъй като предположили, че в нея се съхраняват парични средства или други ценни вещи. В изпълнение на взетото решение двамата обвиняеми взели оставената каса на рафта, ведно с намиращите се в нея вещи - парична сума в размер на 2 300 лева, секретни ключове и дистанционно за СОТ, като общата сума на отнетите вещи е в общ размер на 2 375,50 лева. Носейки касата на ръце обвиняемите бързо се отдалечили от заведението. Около 03.30 ч. Ц.Д. се събудил, но не забелязал, че касата липсва. Управителят П.А. пристигнал в ресторанта около 12.00 ч. на 07.07.2019 г. и тогава установил липсата на касата. Действията на Алекс И. и Добри П. били заснети от охранителни камери.

По случая било образувано досъдебно производство. По отношение и на двамата обвиняеми била взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при Детска педагогическа стая“. Предстои делото срещу обвиняемите Алекс И. и Добри П. да продължи в съда.