Ефективно наказание лишаване от свобода получи рецидивист за кражба след внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура

24 Юни 2020 г.

Съдът е признал за виновен подсъдимия Илиан Х., обвинен от Софийска районна прокуратура за извършено от него престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б.“А“ от НК.

Илиан Х. е подсъдим за това, че на 08.03.2019 г., около 19.00 ч., в гр. София, ж.к. „Надежда“ е отнел  чужди движими вещи –мобилен телефон, зарядно за телефон и парична сума, всичко на обща стойност 558,80 лева /петстотин петдесет и осем лева и осемдесет стотинки/, от владението на М. П., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, след като Илиан Х. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 НК.

С присъдата от 18.06.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия Илиан Х. е наложено наказание от една година и четири месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в законоустановения срок.