Една година и шест месеца лишаване от свобода получи рецидивист за кражба след одобрено от съда споразумение на Софийска районна прокуратура

19 Юни 2020 г.

След постигнато споразумение между Софийска районна прокуратура и подсъдимия Дикран М., той се е признал за виновен за това, че:

На 14.10.2019 г., около 13:00 ч., в гр. София, ж.к. „Люлин“, от паркиран лек автомобил, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот - счупил дръжка на предна лява врата на автомобила, отнел чужди движими вещи на обща стойност 127,90 лева /сто двадесет и седем лева и 90 ст./, от владението на Х. Х., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, след като подсъдимият е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по - малко от една година и след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. А и б.Б от НК.

На 16.06.2020 г. съдът одобри постигнато между Софийска районна прокуратура и подсъдимия Дикран М. споразумение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, при първоначален „строг“ режим.

Споразумението е окончателно и има сила на влязла в сила осъдителна присъда.