Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост, вследствие на ПТП

19 Юни 2020 г.

На 19.06.2020 г. Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Румен И. за това, че при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата регламентирани в чл. 21, ал. 1 от Закона за движението по пътищата, вследствие на което реализирал пътнотранспортно произшествие с лек автомобил, управляван от Н. Г., като по непредпазливост му причинил средна телесна повреда - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б” във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

На 25.11.2019 г., около 16:15 ч., обвиняемият Румен И. управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, в гр. София, на ул. „Илиянско шосе“. Той се движел с превишена скорост на движение - около 81 км/ч, с което нарушил разпоредбата на чл. 21, ал. 1 от Закона за движението по пътищата. По същото време и място, Н. Г. управлявал лек автомобил, като предприел маневра завой наляво. В резултат на превишената скорост, с която обвиняемият се движел, последвал удар между двете превозни средства. Вследствие на реализираното пътнотранспортно произшествие на Н. Г. били причинени следните телесни увреждания - счупване на костите на лявата подбедрица, което е реализирало трайно затруднение на движенията на левия долен крайник, за срок по-дълъг от 30 дни и счупване на костите на десния глезен, което е реализирало трайно затруднение на движенията на десния долен крайник, за срок по-дълъг от 30 дни.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Румен И. да продължи в Софийски районен съд.