Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем, шофирал след употреба на канабис, амфетамин и метаамфетамин

19 Юни 2020 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу обвиняемия Димитър Т. за това, че:

На 18.06.2020 г., около 02:30 ч., в гр.София, по ул. „Павел Красов“, е управлявал  моторно превозно средство -  лек автомобил, след употреба на наркотични вещества - канабис, амфетамин и метаамфетамин, включени в Приложение № 1 към чл. 3, т. 1 от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични - Списък І: “Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, установено по надлежния ред,  чрез техническо средство „Dreger Drug Test 5000” - престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.   

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 18.06.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Димитър Т. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.