Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа извършител на грабеж

15 Юни 2020 г.

На 14.06.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Кръстиан Г. за престъпление по чл. 198, ал. l от НК, за това, че:

На 13.06.2020 г., около 14:20 ч., в гр. София, ж.к. „Младост“, е отнел чужда движима вещ - един брой велосипед, от владението на Л. Д. с намерение противозаконно да го присвои, като за това употребил сила и заплаха - бутнал в гръб Л. Д. и с все сила е издърпал велосипеда от него, като му казал със заплашителен тон „Пусни колелото! Просто го пусни“, продължавайки да дърпа велосипеда с всички сили. За извършеното от обвиняемия престъпно деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което е установено, че Кръстиан Г. е многократно осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 14.06.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.