Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност трима обвиняеми за опит за грабеж

11 Юни 2020 г.

   На 10.06.2020 г., Софийска районна прокуратура привлече в качеството на обвиняеми Петко А., Малин И. и Марин М. за извършване на престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

   Петко А., Малин И. и Марин М. са обвинени в това, че на 06.06.2020 г., около 02.54 ч., в гр. София, ж.к. „Студентски град“, в съучастие като съизвършители, тримата направили опит да отнемат чужди движими вещи – мобилен телефон на стойност 1360,00 лева и парична сума в размер на 100 лева, всичко общо в размер на 1460 лева, от владението на Е. С., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила – тримата обвиняеми ограничили движението на Е. С., обградили го и с телата си препречили пътят му на придвижване. След това Петко А. хванал Е. С. за ръката, с която последният държал мобилния си телефон и я дръпнал рязко към него, ритнал го в областта на краката му и му казал „Давай телефона и парите, че сега ще стане лошо!“, като опита останал недовършен поради независещи от тях причини – Е. С.  успял да се отскубне от извършителите и да се отдалечи от тях. За извършеното от обвиняемите престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години

   Спрямо Петко А., Малин И. и Марин М. били определени мерки за неотклонение „Подписка“ и мерки за процесуална принуда „Забрана за напускане на пределите на Република България“ без разрешение на наблюдаващия прокурор.