Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие

4 Юни 2020 г.

   На 03.06.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа обвиняемия Т. Т. за извършване на престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 от Н.К. Той е обвинен в това, че:

   На 02.06.2020 г., около 19.00 ч., в гр. Бухово, Столична община, в къща, чрез нанасяне на множество удари с юмруци в областта на лицето, носа, устата, по лявата ръка, по левия крак и цялото тяло, като нанесъл и силен удар с крак в областта на гърдите, с което причинил на фактическия си съжител Я.Г., лека телесна повреда, изразяваща се в твърдоват оток в лявата слепоочна област на главата към теменната област, оток и кръвонасядания на клепачите на двете очи и на дясната и лявата скула, оток и кръвонасядане на носната пирамида, деформиращ оток с кръвонасядане на устните, несиметричен оток на двете бузи, две кръвонасядания на лявата буза, масивни кръвонасядания по лигавичните им повърхности двустранно, кръвонасядане на лявото рамо, интензивно кръвонасядане на лявата мишница, клинични данни за контузия на гръдния кош вдясно, групирани шест кръвонасядания по задната повърхност на лявото бедро, като телесната повреда е причинена в условията на домашно насилие. Конкретният акт на домашно насилие е предшестван от отделни актове на домашно насилие, свързани с нанасяне на удари с юмруци в областта на главата, и по цялото тяло, отправяне на обиди спрямо Я.Г. чрез четири отделни деяния в периода от 18.00 ч. на 01.06.2020 г. до 06.00 ч. на 02.06.2020 г. За извършеното от Т. Т. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до три години.

   Предвид високата обществена опасност на деянието, на 03.06.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Т. Т. за срок до 72 часа, след изтичането, на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.