Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа двете лица, опитали да извършат кражба на вещи от автомобил на журналист

4 Юни 2020 г.

Във връзка с придобилото медийно отражение престъпление - опит за кражба на вещи от автомобил, собственост на журналист, редактор в печатно издание, Софийска районна прокуратура съобщава, че днес - на 03.06.2020 г., наблюдаващият прокурор повдигна обвинение спрямо две лица – Д.Т. и Б. А., за извършено от тях престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 1 НК (опит за кражба, в условията на съучастие, извършена с техническо средство). Деянието е извършено на 27.05.2020 г., около 17.30 часа, като извършителите са проникнали в лек автомобил, паркиран в центъра на гр. София, използвайки техническо средство, и след като изкъртили част от предното табло и срязали някои от кабелите, се опитали да отнемат намиращи се в автомобила вещи – авторадиокасетофон, таблет и други.

И двамата извършители са задържани за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено в СРС искане  за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.