Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняема за хулиганство и причиняване лека телесна повреда по хулигански подбуди

3 Юни 2020 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу обвиняемата Изабел Г., на 24 години, за извършване на престъпления от общ характер.

Тя е обвинена в това, че на 01.06.2020 г., около 15:15 часа, в гр. София, ж.к. „Младост“, в коридора на блок, извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като казала на висок тон на полицейските служители от 07 РУ – СДВР: „Смешници, нещастници. Сега ще видите какво ще ви се случи!“ и отправила към тях обидни реплики и псувни, след което им казала, че леля ѝ е от охранителна полиция и е същата отрепка като тях - престъпление по чл. 325, ал. 1 НК. На Изабел Г. е повдигнато и обвинение за това, че на горепосочената дата и място, чрез нанасяне на удар с дясната ръка в областта на гърба и удар с крак в областта на корема е причинила на полицейски орган – младши инспектор К.М. (старши полицай в група „Охрана на обществения ред“, сектор „Охранителна полиция“ при 07 РУ – СДВР) при изпълнение на службата му – изпълнявал служебните си задължения по охрана на обществения ред и съставяне на акт за установяване на административно нарушение, лека телесна повреда изразяваща се в мекотъканна травма на предната коремна стена и травматични увреждания на кожата на гърба без видими следи по нея, които увреждания реализират медико-биологичния признак болка - престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2 НК.

За извършените от обвиняемата престъпления се предвижда наказание лишаване от свобода. С постановление на прокурор при Софийска районна прокуратура от 02.06.2020 г. Изабел Г. е привлечена в качеството на обвиняем за извършените от нея престъпления.

Разследването по случая продължава под ръководството на Софийска районна прокуратура.