Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем за хулиганство

20 Май 2020 г.

На 20.05.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа обвиняемия Веселин М., на 32 години, за извършване на престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК. Той е обвинен в това, че:

На 19.05.2020 г., около 18:30 часа, в гр. София, ж.к „Изток“, ул. „Незабравка“ на детска площадка извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – уринирал на детската площадка, показвал си половия орган в присъствието на множество малолетни лица, както и изрекъл на публично място нецензурни и вулгарни думи. За извършеното от Веселин М. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до две години или пробация, както и обществено порицание.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 20.05.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Веселин М. за срок до 72 часа, след изтичането, на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.