23 годишен обвиняем за закани с убийство към майка си е предаден на съд с акт на Софийска районна прокуратура

7 Май 2020 г.

На 05.05.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Кристин С., на 23 години, за това, че се е заканил с убийство на П.Л. - негова майка, като я хванал с двете си ръце за шията и казал „Ще те убия“, „Ще те смачкам“, „Ще те заровя“, „ Ще те заколя“, „Аз ще те заколям лично, аз мършо, боклук“, като това заканване е могло да възбуди основателен страх от осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК.

П.Л. живеела в апартамент, находящ се в гр. София, ж.к. Красно село заедно със сина си обвиняемият Кристин С. и с малолетния си син Х. на 5 години. На 12.02.2020 г. около 19:00 часа П.Л. сложила вечеря на Кристин С. на масата в хола на жилището и седнала срещу него. Малкият ѝ син бил в близост на диван и играел на таблет. В един момент П.Л. направила забележка на обвиняемия да не разлива храната по масата, при което Кристин С. ударил с юмрук по масата и масата се преобърнала. Той станал, приближил се до майка си, хванал я с двете си ръце за шията, стиснал я силно и изкрещял „Ще те убия“, „Ще те смачкам“, „Ще те заровя“, „Ще те заколя“, „Аз ще те заколям лично, аз мършо, боклук“. П.Л. се разплакала, а обвиняемия я хвърлил на леглото в стаята и тя си ударила главата в прозореца. Малолетният син на свидетелката се скрил зад дивана, започнал да плаче и казал на брат си да спре. П.Л. се обадила на телефон 112, а Кристин С. отишъл в друга стая от жилището. На място пристигнали полицейски служители при 06 РУ – СДВР. Те задържали обвиняемия Кристин С. и го отвели в 06 РУ – СДВР.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият Кристин С. е осъждан през 2019 г., отново за отправяне на закани с убийство към майка си. С определение на СРС от 15.02.2020 г. спрямо Кристин С. била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да бъде разгледано от Софийски районен съд.