Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е внесен обвинителен акт спрямо обвиняем за хулиганство

4 Май 2020 г.

На 04.05.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемият Стефан А., за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм – изритал с крак Д.П., полицейски служител към 04 РУ-СДВР, замахнал с дясната си ръка свита в юмрук към Д.П. и отправил обидни думи и псувни спрямо полицейски служители Д.П. и И.К. - престъпление по чл. 325, ал. 2 вр. ал. 1 НК. 

На 27.12.2019 г., около 00:25 часа, в гр.София, свидетелите П.И. и К.Ф., движейки се по ул.“Филип Кутев“, на кръстовището с ул.“Атанас Дуков“, видели в дясно на пътното платно катастрофирал бял бус. Свидетелите видели, че в превозното средство има човек и сигнализирали на телефон 112. На място пристигнали полицейските служители - И.К. и Д.П. Те установили, че на шофьорското място в буса се намирал Стефан А. На място пристигнал и екип на ЦСМП - София, който прегледал обвиняемия. След извършване на прегледа, докторът заявил на полицейските служители, че обвиняемият е в добро здравословно състояние, но е употребил алкохол. При направен опит от страна на полицейските служители да разговарят с него около 00:40 часа, обвиняемият Стефан А. проявил агресия към тях, като изритал с десен крак в областта на левия крак Д.П. - полицейски служител към 04 РУ-СДВР, също така замахнал с дясната си ръка, свита в юмрук към лицето на Д.П. и отправял думите „Тъпаци, какви сте вие, бе мишки“ и псувни спрямо Д.П. и И.К. След което, Стефан А. бил задържан за 24 часа по реда на ЗМВР и отведен в 04 РУ-СДВР.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура по случая e образувано досъдебно производство. Спрямо обвиняемия Стефан А. е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои делото да бъде разгледано от Софийски районен съд.