Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за нанесени нанесени телесни повреди по хулигански подбуди

2 Април 2020 г.

   На 02.04.2020г. под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт срещу обвиняемия Румен К., за това че чрез нанасяне на удар с ръка в областта на главата на С.И. му е причинил лека телесна повреда, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.12 вр. чл. 130, ал.1 от НК. Срещу Румен К. е повдигнато и второ обвинение за нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата на Е.Е., с което му е причинил средна телесна повреда, като деянието отново е извършено по хулигански подбуди - престъпление по чл.131, ал.1, т.12 вр. чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК.

   На 22.10.2017г. около 03:00 часа пострадалите С.И. и Е.Е., придружавани от свои приятели напускали столично нощно заведение, когато непознато за тях лице от мъжки пол извършило непристойни действия спрямо жена от компанията им. С.И. и Е.Е. направили забележка на лицето за поведението му. В този момент намиращият се в близост Румен К. решил да се саморазправи с пострадалите. Без да е провокиран от тях, обвиняемият нанесъл удар с ръка в областта на главата на С.И., който получил разкъсно-контузна рана на челото в ляво, причинила му временно разстройство на здравето неопасно за живота. Веднага след това Румен К. насочил непредизвиканата си агресия към Е.Е., като му нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата. В резултат, на пострадалия било причинено разместено счупване на костите на носа, реализирало медико-биологичната характеристика постоянно разстройство на здравето неопасно за живота. И двете деяния, извършени от обвиняемия били насочени срещу лица, които не познава, без личен мотив и каквато и да е провокация от тяхна страна. Деянията са извършени в присъствието на множество лица с демонстриране на чувство за безнаказаност  и пренебрежение на установените от закона правила, които закрилят добрите нрави в обществото. По повод на случилото се бил подаден сигнал, на който се отзовали служители от 01 РУ-СДВР, а пострадалите С.И. и Е.Е. посетили болнично заведение, в което им е оказана медицинска помощ.

   По случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Разследването е приключено, като на 02.04.2020г. е внесен обвинителен акт срещу обвиняемия Румен К. за описаните по-горе деяния. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.