Прокурор при Софийска районна прокуратура задържа 28-годишен криминално проявен за извършена от него взломна кражба

6 Юни 2019 г.

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

   На неустановена дата през м. април 2019 г., в гр. София, бул. „Тотлебен“, от помещение, използвано за нуждите на склад, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – разбиване на метална решетка на прозорец, са отнети чужди движими вещи – метални тръби, колена, фитинги, медни преходи, месингови кранове, както и перфоратор марка „Бош“,  от владението на С., без негоов съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

   В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е А. Миленов, който е многократно осъждан, а настоящото деяние се явява извършено в условията на повторност.

 Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195, ал. 1, т. 3. и т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК.

 Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено той да бъде приведен в сградата на СРС на 08.06.2019 г. -  за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.