По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт е постановена присъда на Софийски районен съд, с която е наложено наказание „лишаване от свобода“ за измама

1 Март 2019 г.

На 17.05.2011г. в гр.София, в апартамент находящ се в ж.к. „Света Троица“, бл.145Б, обв. Н. Недков възбудил заблуждение у пострадалия Г.П., че племенницата на П. иска от него да й предостави сумата от 1500 евро под формата на заем, които обвиняемият следвало да й предаде. Връщането на заемната сума следвало да се осъществи в срок до 17.07.2011г., като се обезпечавала с издаден от Недков запис на заповед. Седмица след предаването им, в телефонен разговор със своята племенница /Е.Б./, пострадалият узнал, че е бил измамен от обв.Недков, тъй като Е.Б. отрекла да го е овластявала да иска от нейно име пари от Г.П., както и да обезпечава връщането им, подписвайки в лично качество (като издател) запис на заповед. Впоследствие пострадалият и обв.Недков се срещали неколкократно на територията на гр. София, като Недков обещавал да върне парите на Г.П. Въпреки това той не изпълнил поетото задължение, поради което П. уведомил органите на МВР. По случая  е образувано наказателно производство под ръководството и надзора на СРП. Разследването е приключило, като е внесен обвинителен акт срещу Н. Недков за извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК (измама).

С присъда на Софийски районен съд, на Н. Недков е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с 3-годишен изпитателен срок.