Софийска районна прокуратура задържа рецидивист, за извършена от него преди два дни джебчийска кражба

11 Май 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

 - На 09.05.2018 г., около 13.30 часа, в гр. София, ул. „Опълченска“, в автобус 86, спрял на спирка до църква „Св. Андрей“, са били отнети чужди движими вещи – портфейл, съдържащ сумата от около 100 лв., от владението на И. Й., без негово съгласие, с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като деянието е извършено по специален начин – чрез използване на особена ловкост – портфейлът бил изваден от джоба на Й. без последният да забележи.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Красимир Иванов. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и с оглед обстоятелството, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 12.05.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.