С присъда на СРС, по внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт, е наложено наказание „лишаване от свобода“ на двама извършители на грабеж

28 Февруари 2018 г.

Подсъдимите Кристиян Иванов и Г. С. (последният – непълнолетен), са осъдени за това, че на 09.03.2015г., около 19:00 часа, в гр. София, в подлез в близост до гара „Подуяне”, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършители, са отнели чужди движими вещи.

Подсъдимите Кристиян Иванов и Г. С. (последният – непълнолетен), са осъдени за това, че на 09.03.2015г., около 19:00 часа, в гр. София, в подлез в близост до гара „Подуяне”, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършители, са отнели чужди движими вещи - на обща стойност 677,45 лв., от владението на различни лица – К., Г. и Н., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване, както следва:

1. На 09.03.2015 год., около 19:00 часа, в гр. София, в подлез в близост до гара „Подуяне”,  са отнели мобилен телефон марка «Нокия», модел «500», от владението на К., с намерението противозаконно да го присвоят, като употребили за това сила и заплашване – обградили го, блъснали го и му казали «Вадете всичко от джобовете», след което му пребъркали джобовете и му взели телефона.

2. На 09.03.2015 год., около 19:00 часа, в гр. София, в подлез в близост до гара „Подуяне”, са отнели мобилен телефон марка «Айфон», модел «5», от владението на С., с намерението противозаконно да го присвоят, като употребили за това сила и заплашване – обградили го, блъснали го и му казали «Вади си парите», след което му пребъркали джобовете и му взели телефона.

3. На 09.03.2015 год., около 19:00 часа, в гр. София, в подлез в близост до гара „Подуяне”, са отнели мобилен телефон марка «Самсунг», от владението на Н., с намерението противозаконно да го присвоят, като употребили за това сила и заплашване – обградили го, блъснали го и му казали «Не ме докосвай, защото ще ти ударя една тупалка», след което му пребъркали джобовете и му взели телефона.

Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл.198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК, а за Г. С – вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 НК.

На Иванов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години и шест месеца, което е редуцирано от съда с 1/3.

На Г. С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, което е редуцирано от съда с 1/3.