Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за хулиганство, извършено на територията на „Студентски град“ в столицата

26 Февруари 2018 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за хулиганство на обв. Мирослав Терзиев 

   На 25.08.2017 г., в гр. София, обв. Мирослав Терзиев се намирал в ж.к. „Студентски град“, в заведение „Бум бар“, където консумирал алкохол. Около 17, 00 ч., обв. Терзиев, гол до кръста, се придвижил по ул. „Акад. Борис Стефанов“ № 1, до  тунела, където били разположени търговски обекти – магазини.

   Терзиев започнал да се държи арогантно, отправяйки обидни реплики към намиращите се там продавачи, показвал им неприлични жестове, демонстрирайки агресивно поведение. Присъстващият на място свидетел – И. подал сигнал на тел. 112, като  около 17. 40 часа на място пристигнали свидетелите Х., Н. и Д. - полицейски служители при 07 РУ – СДВР. Те разпоредили на обв. Терзиев да преустанови агресивното си поведение и да предостави документ за самоличност. Обв. Терзиев представил личната си карта, но продължил да обижда и псува полицаите, легнал на земята и ги предизвикал да го арестуват. Когато се изправил, обв. Терзиев нанесъл удар с крак в областта на прасеца на десния крак на полицейския служител Х., нанесъл и удар с крак в областта на десния крак, под коляното, на полицейския служител П. и започнал да буйства – съпротивлявайки се и опитвайки отново да удари полицаите, докато последните му поставяли белезници. Терзиев бил отведен в 07 РУ - СДВР и задържан за срок до 24 часа  по реда на Закона за министерство на вътрешните работи, а по случая е образувано досъдебно производство. В хода на това производство, на Терзиев е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК (хулиганство, придружено със съпротива срещу орган на власт)

   Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 26.02.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Терзиев  за описаното по-горе деяние.

   Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.