На 22.02.2018 г. Софийска районна прокуратура задържа лице, извършило три дни по-рано грабеж на две лица

22 Февруари 2018 г.

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу Добромир Михайлов за това, че:

   На 19.02.2018 г., около 19.00 часа, в гр. София, ж.к. „Люлин“, е отнел чужди движими вещи –мобилен телефон марка “Samsung Galaxy“, от владението на Р. Д., с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу Добромир Михайлов за това, че:

   На 19.02.2018 г., около 19.00 часа, в гр. София, ж.к. „Люлин“, е отнел чужди движими вещи –мобилен телефон марка “Samsung Galaxy“, от владението на Р. Д., с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила – издърпал с ръце телефона от пострадалата, както и заплаха, като й заявил  – „Ако не ми дадеш телефона, ще те очистя!“; Михайлов е отнел и златен синджир от владението на А. Д., с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила – издърпал от врата на пострадалата златния синджир. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 НК, за което и Михайлов е привлечен към наказателна отговорност.

   Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 22.02.2018 г. наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, след изтичането на които той ще бъде приведен в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.