Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура на 22.02.2018 г. е установено и задържано лице, извършило предния ден грабеж в столицата

22 Февруари 2018 г.

   На 21.02.2018 г., обв. Мартин Георгиев се намирал в гр. София, ж.к. „Люлин“, в градинката пред бл. 511. В същия момент покрай Георгиев преминал пострадалият В. А., който носел в себе си притежаван от него мобилен телефон марка “Samsung Galaxy S6. Георгиев нанесъл множество удари с юмруци в областта на тялото и главата на А., като взел от него описания по-горе мобилен телефон.

   На 21.02.2018 г., обв. Мартин Георгиев се намирал в гр. София, ж.к. „Люлин“, в градинката пред бл. 511. В същия момент покрай Георгиев преминал пострадалият В. А., който носел в себе си притежаван от него мобилен телефон марка “Samsung Galaxy S6. Георгиев нанесъл множество удари с юмруци в областта на тялото и главата на А., като взел от него описания по-горе мобилен телефон. Непосредствено след това той се отдалечил в неизвестна посока, заедно с инкриминираната вещ.

   По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на  Софийска районна прокуратура, в хода на което Георгиев е установен, като му е повдигнато обвинение по чл. 198, ал. 1 НК.

   Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 22.02.2018 г. наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, след изтичането на които той ще бъде приведен в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.