На „автокрадеца“ Ярослав Димитров е наложено наказание „лишаване от свобода“ по споразумение на Софийска районна прокуратура

22 Февруари 2018 г.

   По споразумение на СРП, подсъдимият Ярослав Димитров е осъден за това, че:

   На 13.03.2015 г., около 20.00 часа в гр.София, бул. „Христофор Колумб“ № 1, терминал – 1 на летище София, противозаконно пречил на органи на властта  - полицейските служители З., Д., В. и Б. да изпълнят служебните си задължения

   По споразумение на СРП, подсъдимият Ярослав Димитров е осъден за това, че:

   На 13.03.2015 г., около 20.00 часа в гр.София, бул. „Христофор Колумб“ № 1, терминал – 1 на летище София, противозаконно пречил на органи на властта  - полицейските служители З., Д., В. и Б. да изпълнят служебните си задължения; като при опит от тяхна страна да го задържат, той не изпълнил полученото разпореждане да напусне управлявания от него автомобил (предмет на противозаконно отнемане по друго досъдебно производство). Вместо това Димитров се заключил в последния и направил опит да избяга с него, като го насочил към служебен полицейски автомобил марка „Ауди“, модел „А 6“ и го блъснал. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 270, ал. 1  НК.

    Димитров е осъден и за това, че на 13.03.2015 г. около 20.00 часа в гр. София, бул. „Христофор Колумб“ № 1, терминал – 1 на летище София извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото –отправил неколкократно на висок глас нецензурни и груби реплики на полицейските служители от СДВР - З., Д., В. и Б. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 325, ал. 1  НК.

   На подс. Димитров е определено наказание лишаване от свобода за срок от една година, което  следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

   Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.