Днес, на 21.02.2018 г., Софийска районна прокуратура задържа лице, извършило преди два дни – на 19.02.2018 г. непристойни действия пред малолетна

21 Февруари 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу Георги Гюров, за това, че на 19.02.2018 г., около 12.10 часа, в гр. София, ж.к. „Фондови жилища“, на улицата до бл. 11 е спрял управлявания от него автомобил в непосредствена близост до малолетната З., разкопчал си панталона, след което извършил непристойни действия пред З.; същевременно предлагайки й мобилния си телефон, за да го снима.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу Георги Гюров, за това, че на 19.02.2018 г., около 12.10 часа, в гр. София, ж.к. „Фондови жилища“, на улицата до бл. 11 е спрял управлявания от него автомобил в непосредствена близост до малолетната З., разкопчал си панталона, след което извършил непристойни действия пред З.; същевременно предлагайки й мобилния си телефон, за да го снима. Гюров е привлечен към наказателна отговорност за деяние по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК (хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм), като след събиране на всички относими доказателства, наблюдаващият прокурор ще направи преценка относно необходимостта от повдигане на обвинение и за други извършени престъпления.

С оглед високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му на 23.02.2018 г. в сградата на СРС, НО, когато ще бъде разгледано и искането за вземане по отношение на Гюров на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.