С присъда на СРС, по внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт е осъдено лице, нанесло телесна повреда на полицай

9 Февруари 2018 г.

Подсъдимият Пламен Михайлов е осъден за това, че на 29.01.2017 г. за времето от 08:15 до 08:40 ч. в гр. София, бул. „Аресаналски“ № 1, метростанция „Европейски съюз“, чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на лицето и изблъскване с ръце в областта на гърдите, причинил лека телесна повреда на Н.К.

Подсъдимият Пламен Михайлов е осъден за това, че на 29.01.2017 г. за времето от 08:15 до 08:40 ч. в гр. София, бул. „Аресаналски“ № 1, метростанция „Европейски съюз“, чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на лицето и изблъскване с ръце в областта на гърдите, причинил лека телесна повреда на Н.К., изразяваща се в оток и охлузване на устните; охлузване и кръвонасядане по лигавицата на устните; натъртване на лявата поясна област, изразено с кръвонасядане и болка при пипане; отоци, кръвонасядания и болка по лакътните ръбове на двете предмишници, довели до болка и страдание, като телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на служебните му задължения –К. е заемал длъжността полицай в сектор «Метрополитен» към отдел «Охранителна полиция» към щата на СДВР, като на инкриминираната дата е бил назначен като патрул на метростанция «Европейски съюз». Описаното деяние представлява престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 4 вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

На Михайлов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, изпълнението на което е отложено за три години.