Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за хулиганство – по повод проявена агресия при шофиране в центъра на столицата

8 Февруари 2018 г.

На 11.08.2017 г., около 10:40 ч., свидетелят А. Т. управлявал автомобил марка „БМВ“, модел „Х6“ в гр. София, по бул. „Витоша“, в посока НДК. След кръстовището с бул. „България“, той се престроил от дясна към лява пътна лента и подал мигач. В този момент усетил удар в задната част на автомобила си, поради което включил аварийни светлини и спрял. Автомобилът, който му нанесъл удар бил управляван от обв. Гаши Шчипран; той минал покрай него и също спрял.

На 11.08.2017 г., около 10:40 ч., свидетелят А. Т. управлявал автомобил марка „БМВ“, модел „Х6“ в гр. София, по бул. „Витоша“, в посока НДК. След кръстовището с бул. „България“, той се престроил от дясна към лява пътна лента и подал мигач. В този момент усетил удар в задната част на автомобила си, поради което включил аварийни светлини и спрял. Автомобилът, който му нанесъл удар бил управляван от обв. Гаши Шчипран; той минал покрай него и също спрял. Обв. Шчипран излязъл от превозното средство и започнал да дърпа дръжката на вратата и да удря с юмруци по стъклото на колата на Т. От тези действия на обвиняемия, лявото странично огледало на управлявания от Т. автомобил се счупило. В същото време Т. сигнализирал на тел. 112 и заснел с мобилния си телефон ударите, нанесени от Шчипран. Последният от своя страна продължил да обикаля около колата на Т., ритайки с крак предната й част. Малко по-късно пристигнали служители на 04 РУ-СДВР и задържали обв.Шчипран, а по случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП. В хода на производството на Шчипран е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 1 НК. Разследването е приключено, като на 08.02.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Шчипран за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.