Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е установено и задържано лице, извършител на измама, от която е пострадал възрастен мъж

31 Януари 2018 г.

Във връзка с излъчен репортаж в ефира на една от националните телевизии тази сутрин, касаещ възрастен мъж, станал жертва на измама при получаване на пенсията си, Софийска районна прокуратура съобщава, че по случая вече е образувано досъдебно производство.

Във връзка с излъчен репортаж в ефира на една от националните телевизии тази сутрин, касаещ възрастен мъж, станал жертва на измама при получаване на пенсията си, Софийска районна прокуратура съобщава, че по случая вече е образувано досъдебно производство. След проведени множество действия по разследването, днес – на 31.01.2018 г., е изготвено постановление за привличане на обвиняем към наказателна отговорност. Извършителят на деянието – Александър Митев е обвинен в това, че на 09.01.2018 г., в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил заблуждение у пострадалия Йордан Б., като му казал, че служител от пощата е сбъркал и му е дал по-малко пари при изплащане на пенсията му, с което му причинил имотна вреда в размер на 240 лв. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 211, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „Б“ НК (тъй като деянието е извършено при условията на опасен рецидив).

 Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е постановено привеждането му в сградата на СРС на 01.02.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.