По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура са осъдени на „лишаване от свобода“ извършители на кражба на дамска чанта от заведение

30 Януари 2018 г.

С присъда на СРС подсъдимите Денис Сираков и Антоан Попов  са признати за виновни в това, че:

На 17.09.2017 г., в гр. София, ул. „Слатинска“, бл.44, вх.Б, в пицария „Льонката“, в съучастие като извършители, са отнел чужди движими вещи –дамска чанта, съдържаща портфейл със сума пари,  мобилен телефон марка „Алкател“ и мобилен телефон марка „Леново“, от владението на Б., без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като Сираков е извършил деянието при условията на повторност.

С присъда на СРС подсъдимите Денис Сираков и Антоан Попов  са признати за виновни в това, че:

На 17.09.2017 г., в гр. София, ул. „Слатинска“, бл.44, вх.Б, в пицария „Льонката“, в съучастие като извършители, са отнел чужди движими вещи –дамска чанта, съдържаща портфейл със сума пари,  мобилен телефон марка „Алкател“ и мобилен телефон марка „Леново“, от владението на Б., без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като Сираков е извършил деянието при условията на повторност. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. ал.1 вр. чл.28, ал.1 НК  за Сираков и по чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2,в р. ал. 1 НК – за Попов.

На подсъдимите е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет месеца, при първоначален общ режим на изтърпяване.