23 Януари 2018 г.

Софийска районна прокуратура задържа обвиняем за извършено снощи – на 22.01.2018 г. – блудство в кв. „Бъкстон“

Сподели

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано бързо производство срещу Георги Тодоров, за това, че на 22.01.2018 г., около 20.00 часа, в гр. София, кв. „Бъкстон“, ул. „Солун“, е извършил блудствени действия, с цел да удовлетвори полово желание (без съвкупление), като употребил за това заплаха, заявявайки на пострадалата Й. :“Вече те хванах, сега ще видиш какво ще ти се случи“; „Този път избяга, но другия ще те хвана“; „Първо ще те изнасиля, а после ще те убия“.

         Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано бързо производство срещу Георги Тодоров, за това, че на 22.01.2018 г., около 20.00 часа, в гр. София, кв. „Бъкстон“, ул. „Солун“, е извършил блудствени действия, с цел да удовлетвори полово желание (без съвкупление), като употребил за това заплаха, заявявайки на пострадалата Й. :“Вече те хванах, сега ще видиш какво ще ти се случи“; „Този път избяга, но другия ще те хвана“; „Първо ще те изнасиля, а после ще те убия“. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 150, ал. 1 НК, което се наказва с наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години.

       С оглед високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му на 25.01.2018 г. в сградата на СРС, НО, когато ще бъде разгледано и искането за вземане по отношение на Тодоров на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

      По делото са налице данни, че непосредствено след осъществяване на описаното по-горе престъпление, обв. Тодоров се е насочил към друга жена – намираща се в близост - препречвайки й пътя, не позволявайки й да мине покрай него, но това лице не е установено към момента от органите на досъдебното производство. Поради тази причина, Софийска районна прокуратура апелира към гражданите, които са станали свидетели в рамките на вчерашния ден на деянието на Тодоров, или са пострадали от действия, нарушаващи половата неприкосновеност, да се свържат незабавно с най-близкото полицейско управление или с прокуратурата.