Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за причинено ПТП на пешеходна пътека в столицата, от което е последвала средна телесна повреда

17 Януари 2018 г.

С внесен от СРП обвинителен акт, Димитър Симеонов е обвинен в това, че на 01.03.2017 г., около 20:00 часа, в гр. София, при управляване на лек автомобил марка „Дачия“ -  по бул. „Самоковско шосе“, в района на кръстовището образувано с ул. „Петър Дипларов“, е нарушил правилата за движението по пътищата, като не спрял и не пропуснал пресичащата пешеходната пътека тип „зебра“ пострадала Р. Д., като я блъснал с автомобила си.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура e приключено разследването по досъдебно производство, водено срещу обв. Димитър Симеонов, за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, б.“А“, пр. 2, вр. ал. 1, б. „Б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК (нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на МПС, последвано от причиняване по непредпазливост на телесна повреда на друго лице, като деянието е извършено на пешеходна пътека)

С внесен от СРП обвинителен акт, Димитър Симеонов е обвинен в това, че на 01.03.2017 г., около 20:00 часа, в гр. София, при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Дачия“ -  по бул. „Самоковско шосе“, в района на кръстовището образувано с ул. „Петър Дипларов“, е нарушил правилата за движението по пътищата, като не спрял и не пропуснал пресичащата пешеходната пътека тип „зебра“ пострадала Р. Д., като я блъснал с автомобила си. По този начин обв. Симеонов по непредпазливост причинил на Д. многобройни шийни увреждания (наранявания, покриващи признаците на „средна телесна повреда“). Извършеното от Симеонов деяние се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Предстои делото срещу Симеонов да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.