Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу две лица, обвинени в държане на голямо количество цигари без бандерол, на стойност почти 30 000 лв.

17 Януари 2018 г.

С внесен от СРП обвинителен акт, Марин Димитров и Вера Цанцирова са обвинени в това, че на 21.06.2017 г., в жилищна сграда, намираща се в гр. София, кв. „Орландовци“, ул. „Железопътна“ 1, в съучастие като извършители, са държали акцизни стоки без бандерол...

С внесен от СРП обвинителен акт, Марин Димитров и Вера Цанцирова са обвинени в това, че на 21.06.2017 г., в жилищна сграда, намираща се в гр. София, кв. „Орландовци“, ул. „Железопътна“ 1, в съучастие като извършители, са държали акцизни стоки без бандерол– тютюневи изделия – 3917 броя кутии с цигари от различни марки, когато такъв бандерол се изисква по закон (чл. 2, т. 2 от Закона за акцизите и данъчните складове), като предметът на престъплението е в големи размери и деянието е извършено повторно (след като двамата са осъждани с влязла в сила присъда за друго такова престъпление).

Описаното деяние съставлява престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 1 и т. 3, вр. ал. 1, пр. 2, вр. чл. 20, ал. 2 НК, като законът предвижда за него наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години.

Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.