ПО ИСКАНЕ НA СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА СЪДЪТ ЗАДЪРЖА ПОД СТРАЖА МЪЖ, ЗАКАНИЛ СЕ С УБИЙСТВО С НОЖ НА ВЪЗРАСТНАТА СИ МАЙКА

3 Юни 2024 г.

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа под стража 51-годишен мъж, заканил се с убийство с нож на възрастната си майка.

На 31.05.2024 г. около 23,00 часа в апартамент в ж.к. „Дружба“ в гр. София, обвиняемият К.Ц. се заканил с убийство на майка си, като размахвал срещу нея нож и й нанесъл няколко удара с ръка в лицето. Заканването възбудило у жената основателен страх за осъществяването му и тя подала сигнал до МВР. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.144, ал.3, т.3, вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години.

Срещу К.Ц. има висящо досъдебно производство за домашно насилие спрямо друга жена. Предвид възможността да извърши друго престъпление, с постановление на дежурен прокурор той беше задържан за срок до 72 часа.

Днес, 03.06.2024 г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и наложи на К.Ц. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.